Studenten Interaction Design werken verder op de inzichten van het project Design op Maat

Posted by Jessica Schoffelen on Wednesday November 19th 2014 at 15:53

Het project Design op Maat betreft het ontwerpen van open self-management tools voor diabetes type 1. In dit OPAK-onderzoek worden drie prototypes ontworpen op maat van drie personen met diabetes. Om het bereik van het project en de ontwikkelde ontwerpen verder te verspreiden, wordt het project gedocumenteerd en verspreid via workshops waarin nieuwe ontwerpers, onderzoekers, zorgverleners, enzovoort verder werken op de prototypes en de inzichten die in dit onderzoek zijn opgebouwd.

De studenten van de masteropleiding Interaction Design (CMD) van de MAD-faculty werkten in een onderwijsmodule verder op twee vraagstellingen die we in het project Design op Maat onderzoeken. Concreet stelden we de studenten volgende uitdagingen voor:
1. Hoe ontwerp je esthetische ervaringen voor het gebruik van self-care tools in publieke ruimtes?
2. Hoe kan je de continue bevoorrading van suikers (in de vorm van koeken en druivensuiker) ondersteunen en eraan herinneren om tijdig de voorraad aan te vullen?

De prototypes van de studententeams en hun onderzoeksproces werden in een filmpje vastgelegd. Je kan ze hier raadplegen:

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar beleving van quiz- en spelprogramma’s

Posted by Rinze Leenheer on Wednesday November 5th 2014 at 15:36

Kijk je regelmatig samen met familie of vrienden naar quiz- en/of spelprogramma’s op TV? Dan is dit een kans om samen met hen mee te doen aan een leuk onderzoek en zo een Fnac bon te verdienen. Voor een onderzoek naar de beleving van quiz- en spelprogramma’s. zijn we op zoek naar personen die samen met anderen (actief) kijken naar quiz- en spelprogramma’s, zoals bijvoorbeeld “De Slimste Mens ter Wereld” of “Blokken”. Als dank voor uw deelname ontvangt u ook een vergoeding in de vorm van een waardebon van 60€. Het onderzoek vind plaats in de periode van 24 november t/m 7 december. Heeft u interesse om deel te nemen? Klik op deze link voor meer informatie en om u in te schrijven: http://bit.ly/CUOquiz.