RAMP

Duration: September 2013 – August 2014

Project Description: Zowel omroep- als conferentiesystemen worden geconfronteerd met een stijgende vraag naar hoogwaardige, gemengde data-overlays tijdens het streamen van videocontent naar eindgebruikers. Er is nood aan een automatisch ‘play-out’-systeem dat gebeurtenissen kan vastleggen en visualiseren, en dat in staat is om extra gegevens in real-time te integreren – terwijl een ‘regisseur’ (de DJ of conferentievoorzitter) slechts in geringe mate moet tussenbeide komen. Als onderdeel van dit project willen we niet alleen ‘play-out’-systemen controleren; we zullen ook de controle van fysieke objecten in een studio onderzoeken, door middel van geautomatiseerde triggers – zoals het automatisch aanpassen van camera’s en microfoons op basis van audio- , video- en contextuele informatie.

Een goed semantisch begrip van de gestreamde content is daarvoor noodzakelijk, op basis van zowel contextuele informatie als de analyse van de inhoud. Bedoeling is om een semantisch play-out beslissingsondersteunend systeem te ontwerpen en te ontwikkelen. Dit project zal bijdragen tot 1) het creëren van een echt nieuw medium, 2) een efficiëntere en goedkopere postproductie en 3) het openstellen van TV Graphics naar het ecosysteem van Vlaamse web-agentschappen.

MiX-project R.A.M.P.

Website: http://www.iminds.be/nl/onderzoek/overzicht-projecten/p/detail/r-a-m-p-2

Team members from CUO Social Spaces:

Jeroen Vanattenhoven

Project Partners:

VMMa, Small Town Heroes, Televic Conference, iMinds – CUO – KU Leuven, iMinds – ITEC – KU Leuven, iMinds – IBCN – UGent, iMinds – MMLAB – UGENT

Funding:

iMinds-MIX